Go to Top

Stefan

Wie ben ik:.
Vaak hoor ik dat ik enthousiast, energiek en puur ben. Gelukkig herken ik mij daar ook in. 
Ook openheid en toegankelijkheid is iets wat mij kenmerkt. 

Wat ik ontzettend gaaf vind, is om mensen het beste uit zich zelf te laten halen. Dat doe ik met name voor commerciële mensen door middel van inspirerende presentaties, lezingen en workshops. Mijn interesse in mensen is groot. Ik vind het leuk om te ontdekken wat mensen beweegt. Hier leer ik veel van en dat helpt bij het begrijpen van de uitdagingen van anderen.

Mijn Missie:
Mijn missie is ondernemers en andere commerciële mensen sterker in hun kracht te laten staan. Hoe krijgen zij meer omzet en winst? Wanneer zijn alle partijen tevreden? Wat is de klantbehoefte en hoe kun je hier krachtig op in spelen?

Ik heb in mijn werkveld gezien dat bedrijven fantastische producten en diensten leveren, maar niet goed in staat zijn deze te verkopen. Terwijl die producten en diensten vaak heel waardevol zijn voor potentiële kopers. Ik help met plezier te zorgen dat ondernemers en andere commerciële mensen hun producten en diensten kunnen verkopen. Dit doe ik door inspirerende speeches geven. Daarnaast geef ik commerciële/sales trainingen en workshops.

Specialisme:
In de beginperiode van mijn commerciële functie heb ik vaak korting gegeven als klanten er om vroegen. Ik wist niet hoe ik met het verzoek om korting om kon gaan of met reacties als “de concurrent is duurder” of “het is boven budget”. Dat vond ik zo vervelend dat ik daar veel collega’s om hulp heb gevraagd en er veel over gelezen heb. Het is daardoor uiteindelijk van mijn “zwakte” mijn specialisme geworden. Ik help nu vele commerciële mensen om ze met een gezonde marge dingen te verkopen, dus zonder korting.

Achtergrond (opleiding / ervaring):
Als studie heb ik HBO elektronica / telecommunicatie gevolgd en daarna heb ik een aantal jaar in een technisch commerciële functie gewerkt. Dit werd mij op een gegeven moment te diep technisch. Ik wenste meer de klantkant op te gaan in het contact met mensen. Vanaf ongeveer 2004 ben ik voornamelijk commercieel bezig. Ruim 4 jaar heb ik technische engineers, designers en projectleiders gedetacheerd. Ik maakte de match tussen de behoefte van de klant en de wens van de technische professional. Vanaf eind 2009 / begin 2010 werk ik als zelfstandig ondernemer. Op mijn linkedin pagina kun je meer informatie over mijn ervaring vinden.

Vrije tijd: 
In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik doe voornamelijk aan hardlopen. Meestal loop ik zo’n 4 keer per week hard waarbij ik per week meestal tussen de 50 en 70 km haal. Sporten is voor mij een heerlijke uitlaatklep. Ik kan er mijn energie in kwijt en ik kan mijn hoofd leeg maken. Het geeft mij een goed gevoel om te doen en krijg er weer nieuwe inspiratie van.

Om meer mensen te inspireren en mijn spreekvaardigheden verder te professionaliseren, zit ik om de 14 dagen bij een spreekclub.
Daarnaast geniet ik van wandelingen met mijn vriendin in de natuur en ben ik supertrots op mijn twee kinderen.

Voel je vrij om mij een keer te bellen als je vragen hebt of als ik iets voor jou kan betekenen. Neem dus gerust contact met mij op.